Mijn naam is Mike Crosland, en ik help mensen Engels leren.
Ik ben een moedertaalspreker Engels uit het Verenigd Koninkrijk die in Amsterdam woont, en geef sinds 2015 Engelse taallessen aan volwassenen . Hoewel ik in Londen ben geboren, ben ik opgegroeid, heb ik gestudeerd, gewoond en gewerkt in vele regio’s van het land voordat ik in 1997 naar Nederland verhuisde.
Voordat ik naar Amsterdam verhuisde, had ik op veel verschillende gebieden gewerkt. Mijn eerste studie was theatertechnicus en ik heb een aantal jaren als technicus gewerkt in zowel Londense als provinciale theaters. Halverwege de jaren tachtig raakte ik geïnteresseerd in archeologie, en na vrijwilligerswerk bij verschillende opgravingen en academische studie werd ik als volwassen student toegelaten tot de universiteit van Durham, waar ik in 1990 afstudeerde met een BA in Archeologie.
Na mijn afstuderen, en met een jong gezin, werkte ik in de lichte industrie als kwaliteitsmanager voordat ik vertrok om te helpen bij het beheer van een klein familie IT-bedrijf dat naar Amsterdam verhuisde, en zo naar Nederland verhuisde.
Sinds ik hier aankwam, werkte ik eerst in de IT, als technicus in een rondreizend theater en later als mediatechnicus.
In 2015 behaalde ik een Cambridge certificaat in het onderwijzen van Engelse Taal aan volwassenen (CELTA), en werk sindsdien als professioneel docent Engels. Ik heb ook professionele ervaring in het lesgeven van Nederlands op A2 niveau.
Ik woon in Amsterdam met mijn vrouw, de violiste Tineke de Jong, en geniet van fotografie en het bespelen van verschillende muziekinstrumenten niet erg goed, mijn favoriet is de cello.