“The limits of my language mean the limits of my world”
Ludwig Wittgenstein

Mijn naam is Mike Crosland, en ik help mensen met het leren van de Engels taal. Ik ben in Londen geboren en heb in verschillende regio’s in het Verenigd Koninkrijk gewerkt en gewoond voordat ik in 1997 naar Nederland verhuisde. Engels is mijn moedertaal, en sinds 2015 geef ik Engelse taallessen aan volwassenen .

Voordat ik naar Amsterdam verhuisde, heb ik in verschillende sectoren gewerkt. Mijn eerste studie was een opleiding tot theatertechnicus, en ik heb een aantal jaren als technicus gewerkt in zowel Londense als provinciale theaters. Halverwege de jaren tachtig raakte ik geïnteresseerd in archeologie en na vrijwilligerswerk bij verschillende opgravingen en voorbereidende studie werd ik als volwassen student toegelaten tot de universiteit van Durham, waar ik in 1990 afstudeerde met een Bachelors in Archeologie.

Na mijn afstuderen werkte ik, inmiddels met een jong gezin, in de plastic industrie als kwaliteitsmanager. Ik raakte betrokken bij een klein familie bedrijf in de IT van mijn broer dat zich vestigde in Amsterdam en ik besloot  mee te verhuizen naar Nederland.

Na mijn vestiging in Amsterdam werkte ik in de IT-sector, eerst als customer support medewerker, daarna als systeembeheerder. Na de instorting van de IT sector in 2002 werd ik geluidstechnicus bij een rondreizend theatergezelschap en ik vervolgde mijn weg als mediatechnicus bij Waag Society en Felix Meritis.

In 2015 behaalde ik mijn Cambridge certificaat in het onderwijzen van de Engelse Taal aan volwassenen (CELTA). Sindsdien werk ik als professioneel docent Engels. Tevens heb ik ervaring in het lesgeven van Nederlands op A2 niveau. Ik woon in Amsterdam met mijn vrouw, de violiste Tineke de Jong, en geniet van fotografie en het niet zo heel erg goed bespelen van verschillende muziekinstrumenten. Mijn favoriete is de cello.